HMC-Lab

Uit HMC-Lab
(Doorverwezen vanaf My wiki:Info)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het HMC-Lab is een eigen ontwikkel- en experimenteeromgeving waarin leerlingen en medewerkers worden verleid tot een houding van meer onderzoeken, experimenteren, mogen mislukken om verder te kunnen komen, en - uiteindelijk - maken. Het HMC-Lab is een feit op beide locaties.


Inspelen op ontwikkelingen

Het HMC-Lab vertaalt de eisen van een veranderende wereld naar het onderwijs van nu. Ze komt tegemoet aan een vraag naar naar nieuwe impulsen voor het vakmanschap, een bredere kijk op de diverse vakgebieden en de behoefte aan meer samenwerking met innovatieve partijen van buitenaf.


Ontdekken door te doen

Ontdekken door te doen staat centraal in het HMC-Lab, dat elementen bevat van zowel ‘the makers movement’ en ‘fablab’ als van ‘old school’ ontwerp- en creativiteitstechniek. De mogelijkheid bestaat om kennis te maken met digitale fabricagetechnieken en te werken met verschillende materialen. Het brede scala aan machines (3D-printers, lasersnijders, een 3D-scanner, een borduurmachine, een industriële naaimachine, een kleinere CNC en een kunststofbewerkingsmachine), zware ict-werkstations en up-to-date software en hardware maakt het HMC-Lab tot een ideale ruimte om te maken, te ervaren en kennis te delen.


Experimenteren voor iedereen

De faciliteiten van het HMC-Lab worden ingezet binnen het curriculum (via instructies, opdrachten en leerlijnen) maar ook daarbuiten. Iedereen mag experimenteren, zonder er direct een cijfer voor te krijgen. Naast het stimuleren van een onderzoekende houding van leerlingen beoogt het HMC-Lab ook een speeltuin voor docenten te zijn. Zij zijn méér dan welkom om er te experimenteren en te leren.