Categorie:Arduino

Uit HMC-Lab
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina vindt je alle informatie over Arduino.

Wat is Arduino

Arduino is de merknaam van een populaire serie microcontroller-boards. Deze boards bestaan (meestal) uit een Atmel ATmega microcontroller, enkele ondersteunende componenten en een aantal aansluitingen. Samen vormen ze een soort kleine ‘computer’ waarmee u verschillende projecten zelf kunt aansturen.

Een Arduino-board is gemaakt om op een voordelige manier jouw elektronicaprojecten aan te sturen. De microcontroller op het board is hier dan ook op geselecteerd. Een volwaardige computer met veel rekenkracht zou namelijk overbodig zijn voor dit doel en alleen maar tot hoge kosten leiden. De Arduino Uno heeft bijvoorbeeld een geheugen van slechts 32kB. Veel minder dan bijvoorbeeld een laptop, maar ruim voldoende om uw elektronicaprojecten aan te sturen.

Arduino is een open-source-systeem. Dit betekent dat alle ontwerpen van de diverse boards door iedereen te bekijken zijn. U mag zelfs uw eigen Arduino-board maken. De makers van Arduino hebben een belangrijke voorwaarde gesteld; u mag het board geen Arduino noemen. Het grote voordeel van dit soort open-source-initiatieven is dat veel gebruikers hun kennis en creativiteit in kunnen brengen. Er ontstaat op die manier al snel een grote groep mensen (community) die samen het originele idee kunnen verbeteren.

Pagina’s in categorie "Arduino"

Deze categorie bevat de volgende pagina.